Stroganov.cz

Menu
  • Stroganov podle Pohlreicha
  • Stroganoff a mistři kuchyně
  • Pravý ruský Stroganov
  • Recepty Stroganov
    • Hovězí Stroganov
    • Kuřecí stroganov
  • Blog
Home
Svíčková Stroganov podle Pohlreicha

Svíčková Stroganov podle Pohlreicha

Známý šéfkuchař a majitel vyhlášené pražské restaurace Café Imperial Zdeněk Pohlreich si jak známo potrpí na kvalitní suroviny a pečlivou přípravu.

Obsah: Skrýt
1 Recept na svíčkovou Stroganov podle Pohlreicha
1.1 Suroviny na Stroganov
1.2 Postup přípravy svíčkové Stroganov
2 Uvařte si hovězí Stroganoff třeba podle Tescomy

Proto není divu, že ve svém receptu na hovězí svíčkovou Stroganov uvádí jako vhodnou část hovězího masa pro Stroganov roštěnec.

Zdroj: iDnes
Šéf je v kuchyni považovaný za drsňáka, ale hezký úsměv umí vykouzlit také (zdroj: iDnes)

Nakrájené, okořeněné a správně usmažené hovězí nudličky z této části se vám budou v ústech rozplývat na jazyku, protože právě roštěnec je maso jemné a křehké.

Namísto klasického koňaku používaného pro flambování, dává Zdeněk Pohlreich přednost červenému vínu, které se perfektně hodí k pokrmům s hovězím masem. Víno přidává do omáčky, takže šalotka, žampiony i nakládané okurky chytí jemně výraznou chuť.

Do téměř hotové omáčky následně vmíchává mimo koření, smetany a rajčatového pyré i pár lžiček worchestru a rozmačkané stroužky česneku, čímž dosáhne příjemně pikantního výsledku. Jako vhodnou přílohu šéfkuchař zvolil těstoviny tagliatelle.

Recept na svíčkovou Stroganov podle Pohlreicha

Suroviny na Stroganov

  • 750 g hovězího roštěnce
  • 150 ml zakysané smetany
  • 200 g žampionů nakrájených na jemné plátky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžičky rajčatového pyré
  • 100 g másla
  • Cibule šalotka
  • Nakládané okurky
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička Worchesteru
  • Sůl
  • Pepř
  • Těstoviny tagliatelle jako přílohu

Postup přípravy svíčkové Stroganov

  1. Pod vodou opláchnutý hovězí roštěnec nakrájíme na nudličky dlouhé zhruba 5 cm. Zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Poté dáme do lednice na 2 hodiny odležet.
  2. V pánvi s kvalitním dnem rozpusťte 50 g másla a osmahněte na něm šalotku. Jakmile získá nahnědlou barvu, vyndejte ji z pánve. Do té samé pánve pak vložte žampióny nakrájené na plátky a opékejte je, dokud nebudou měkké.
  3. Žampióny vyndejte z pánve a rozpalte zbytek másla. Postupně opékejte masové nudličky, na pánvi je nechte cca 4 minuty, s pánví občas hýbejte, aby se na ní maso nepřichytilo.
  4. Jakmile máte masové nudličky opečené, dejte je spolu s osmahnutou cibulí a žampióny zpět na pánev a prohřejte. Přidejte na jemno nakrájené nakládané okurky, Worchester a zalejte červeným vínem.
  5. Stáhněte plamen a přidejte kysanou smetanu s rajčatovým pyré. Stále dobře míchejte, aby se maso nepřichytilo k pánvi. Odstavte, jakmile bude maso, smetana a ostatní ingredience pěkně spojené.
  6. V jemně osolené vodě uvařte těstoviny tagliatelle
  7. Servírujte společně na mělkém talíři. Nechte si chutnat!

Poznámka: tento recept není doslovným přepisem mistrova postupu a může se vyskytovat ve více variantách

Uvařte si hovězí Stroganoff třeba podle Tescomy

Tak co, chutná? Prohlédněte si ještě, jak na guláš stroganoff jdou i další mistři kuchaři.

Vyhledávání

Nejnovější články

  • Hovězí guláš s karlovarským knedlíkem
    Jak uvařit nejlepší guláš? 5 rad + …
  • Máte rádi rýži? Ideální příloha ke guláši …

Stroganov.cz

Nejnovější články

  • Hovězí guláš s karlovarským knedlíkem
    Jak uvařit nejlepší guláš? 5 rad + 5 receptů
    21. 10. 2021
  • Máte rádi rýži? Ideální příloha ke guláši Stroganov
    30. 4. 2020
  • Těstoviny jako příloha ke guláši Stroganov
    26. 4. 2020

Rychle k cíli

  • Stroganov podle Pohlreicha
  • Stroganoff a mistři kuchyně
  • Pravý ruský Stroganov
  • Recepty Stroganov
    • Hovězí Stroganov
    • Kuřecí stroganov
  • Blog
  • Zásady zpracování osobních údajů (GDPR)
Copyright © 2025 Stroganov.cz
Stroganov.cz = Stroganov.cz