Stroganov podle Pohlreicha

Známý šéfkuchař a majitel vyhlášené pražské kavárny a restaurace Zdeněk Pohlreich si jak známo potrpí na kvalitní suroviny a pečlivou přípravu.

Zdroj: iDnes
Zdroj: iDnes

Proto není divu, že ve svém receptu uvádí jako vhodnou část hovězího masa pro Stroganov roštěnec. Nakrájené, okořeněné a správně usmažené hovězí nudličky z této části se vám budou v ústech rozplývat na jazyku, protože právě roštěnec je maso jemné a křehké. Namísto klasického koňaku používaného pro flambování, dává Zdeněk Pohlreich přednost červenému vínu, které se perfektně hodí k pokrmům s hovězím masem. Víno přidává do omáčky, takže šalotka, žampiony i nakládané okurky chytí jemně výraznou chuť.

Do téměř hotové omáčky následně vmíchává mimo koření, smetany a rajčatového pyré i pár lžiček worchestru a rozmačkané stroužky česneku, čímž dosáhne příjemně pikantního výsledku. Jako vhodnou přílohu šéfkuchař zvolil těstoviny tagliatelle.

Pro podpoření chuti by mistr jistě zvolil aperitiv ve formě portského vína.

 

Tak co, chutná? Prohlédněte si ještě, jak na stroganoff jdou i další mistři kuchaři.

 

Důležité pro restaurace: 3 způsoby, jak uvádět seznam alergenů na jídelním lístku